Organisatie

Het belang van MKB Schaijk-Reek

MKB Schaijk- Reek is een actieve vereniging met betrokken ondernemers. Het is een platform waar ondernemers netwerken en waar ervaring en kennis wordt gedeeld, vergroot, verbreed en/of verdiept. MKB Schaijk-Reek is Lokaal partner van MKB-Nederland. Daarnaast werkt het MKB Schaijk- Reek nauw samen met de gemeente en andere ondernemersverenigingen van de Gemeente Maashorst.

Waarom zou je je als ondernemer aansluiten bij een ondernemersvereniging?

Dat is de vraag van menige ondernemer. Het antwoord is heel divers. Lid zijn van een ondernemersvereniging biedt een ontmoetingsplek met andere ondernemers in de gemeente, gericht op netwerken, maar het is ook een platform voor gemeenschappelijke belangenbehartiging met en naar de gemeente. MKB Schaijk- Reek doet dit al jaren zeer succesvol en telt ruim 100 leden.

Netwerken / Wat doen wij?

Wij organiseren 2 keer per jaar een algemene ledenvergadering, organiseren bedrijfsbezoeken, lezingen en gezellig samen borrelen rond kerst. Voor het eerst wordt er een groot evenement georganiseerd samen met alle ondernemersverenigingen van de Gemeente Maashorst. Dit gaat vaker voorkomen. Samen staan we sterker. Daarnaast houden we onze leden op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen die voor ondernemers van belang kunnen zijn. We doen dit met onze nieuwsbrief en nieuwsitems vermelden we op onze site.

Samenwerken

Er zijn heel wat voordelen op te sommen over een lidmaatschap bij een ondernemersvereniging. Er valt natuurlijk te denken aan gezellige netwerkborrels, maar een vereniging als MKB Schaijk- Reek doet veel meer. Wat een enorm voordeel is: “Samen sta je sterk”. Denk hierbij aan werk via MKB Schaijk- Reek dat een individuele ondernemer niet gedaan krijgt. Door je te verenigen kun je samen met andere ondernemers werken aan het promoten van het winkelgebied of het bevorderen van de veiligheid van het bedrijventerrein in samenwerking met brandweer en politie. Door samenwerking kun je gezamenlijke standpunten bepalen en is het mogelijk om een betere ingang te vinden bij andere partijen, bijvoorbeeld met de gemeente, provincie en andere ondernemersverenigingen in de Gemeente Maashorst. De gemeente kan onmogelijk naar elke individuele ondernemer luisteren, maar om een ondernemersvereniging kan zij echt niet heen. Zeker wanneer die gesteund wordt door een groter collectief.

Borrel en bedrijfsbezoek

Tijdens een netwerkborrel of bedrijfsbezoek spreek je met andere ondernemers en dat is altijd leerzaam en interessant om te zien en te horen hoe collega-ondernemers hun business aanpakken.

Hoe zien wij de toekomst?

Ons doel is om steeds vaker samen te werken met de andere ondernemersverenigingen van de Gemeente Maashorst. Samen staan we sterker. We zullen samen richting Gemeente meer kunnen bereiken. Ook vinden we het belangrijk om te kunnen netwerken met ondernemers van andere verenigingen. We kunnen van elkaar leren en misschien heb jij of heeft jouw onderneming daar ook belang bij.

Scroll naar boven