Nieuws

In de herfstvakantie, van zondag 14 tot en met vrijdag 19 oktober, vindt het Oerfestival De Maashorst plaats. Natuurbeleving, cultuurhistorie, archeologie, streekmarkten en heerlijke proeverijen staan hierbij centraal. Als ondernemer in De Maashorst is dit hét podium om jezelf te laten zien, horen en presenteren, op welke manier dan ook.

Het college van B en W presenteerde onlangs het bidboek voor Natuurpoort Maashorst. Hierin staan de doelen en ambities die de gemeente wil realiseren met de 'toegangspoort' aan de Palmstraat in Schaijk. De natuurpoort biedt veel kansen voor lokale ondernemers. In het bidboek staan enkele ontwerpvarianten (zie afbeelding) voor de natuurpoort, die ruimte moet gaan bieden voor dagrecreatie, een horecagelegenheid (restaurant, café, snackbar) met terras, verblijfsmogelijkheden en parkeervoorzieningen.

Ouderen en mensen die slecht ter been zijn, maakten tijdens de Moeslandse optocht weer dankbaar gebruik van de Moestempel, een initiatief van Schaijk, een Werelddorp in samenwerking met de Stichting Carnaval.

Eind april is gestart met de inrichtingswerkzaamheden in de Schutsboomstraat en een gedeelte van de Runstraat in Schaijk. De werkzaamheden in deze straten duren naar verwachting tot en met 7 september. Wat wordt er gedaan en waar zijn de werkzaamheden precies? Een overzicht.

Op maandag 30 april is gestart met de inrichtingswerkzaamheden in de Schutsboomstraat en een gedeelte van de Runstraat in Schaijk. De werkzaamheden in deze straten duren naar verwachting tot en met 7 september. Wat wordt er gedaan en waar zijn de werkzaamheden precies?